okt
4

Pocakgondok

Címkék: betegség | Szerző: Pankababa | 10:57 am

Sajnos a pocakfájás keseríti meg a mindennapjainkat, pontosabban az éjszakáinkat (miért is ne éjszaka-anya). Körülbelül 3-4 hónapja vették észre anyáék, hogy amikor ordítva felébredek, akkor a hasam fáj. Először gyanakodtak a puffasztó ételekre, aztán kipróbálták, használ-e, ha nem kapok gyümölcsöt, megvonták a kedvenc csemegéimet, letiltottak a teáról, de semmi, és semmi nem vezetett eredményre. A doktorbácsi a fogamra gyanakodott, ám ahogy múlt az idő, anya egyre hitetlenkedőbbé vált, és biztos volt benne, nem a fogzás okozza a panaszaimat. Hasfájás hasfájást követett, míg kiderűt egy széklettenyésztésből, hogy Candidás vagyok. Szüleim nagyon megrémültek, ám a doktorbácsi nem érezte nagy gondnak ezt, szerinte rengetegen candidásak, csak ugye nekik nincs kaki-vizsgálatot kiharcoló anyukájuk, és nem tudnak róla, hogy bajuk lenne...Kaptam iszonyat keserű gyógyszert, a candida pedig távozott, ám a hasfájás maradt. Voltak éjszakák, hogy órákon át ordítottam, anyáék pedig tehetetlenül virrasztottak velem. Az ultrahangon kiderült, hogy rendkívül gázosak a beleim, de az első gasztorenterológus, akihez fordultunk, nem sokat tudott segíteni, ő úgy gondolta, a pár hónappal ezelőtti vírusfertőzésem miatt (amikor a kórházban is voltam) vannak a panaszok, mert a sok antibiotikum elrontotta a bélflórámat. Ám hiába szedtem a sok bélflóra-helyreállítót, a hasam ugyanúgy fájt. Most azonban úgy tűnik, kiderült, mi okozza a panaszokat. Felkerestünk egy másik gasztrós doktornénit, aki azonnal letiltott két teljes hétre mindennemű tejtermékről, még tápszert sem kaphatok! Ennek már 5. napja, és azóta alig kelek fel éjszaka. Ha ébredek, akkor sem fáj a pocakom, kapok inni és már alszom is tovább. Bár ennyi idő távlatából még nem vonhatunk le következtetéseket a doktor néni szerint, mégis elég valószínűnek tűnik, hogy a fincsi sajt, joghurt és a tápszer a bajok okozója. Hogy hogyan tovább, arra október végén kapunk választ, amikor jelenésünk lesz a tejmegvonós néninél. Beszámolunk majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokpanka.blog.hu/api/trackback/id/tr28695578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.10.06. 10:53:03

Nagyon szépséges lett az új blogotok!
Sajnálom, hogy kínoz Titeket a pocakfájás, remélem, hamarosan megtalálják az okát, és voltnincs!:-)

Pankababa 2008.10.06. 12:23:12

Köszi Piroska! Sajnos még nem nagyon értünk egy-két dologhoz (pl hogy rakhatnánk ki, hogy kiket olvasunk....) de próbálkozunk

masika 2008.10.06. 16:46:51

Hát Barátnőm, ez nem semmi, hogy a fini tejtermékek ilyet is tudnak okozni!
Remélem hasznos lesz továbbra is a megvonás!
Lili

Renátababa · http://www.renatababa.blogspot.com 2008.10.07. 06:38:45

Nagyon szép az új "otthonotok"!
Jó,hogy kiderült a baj okozója,milyen kár,hogy nem ehetsz fini sajtot!!!
Gyógyulást!!!
süti beállítások módosítása