máj
15

Bikucsunájt

| Szerző: Pankababa | 7:40 pm

Enyém gyerek igen értelmes, igen fejlett, igen szép...és olykor igen érthetetlenül beszél:-)

Kedvencem a minap: apaci, kapcsold be ojoszkilyányt.

apa: mit szeretnél Panka?

P: ojoszkiályt.

mit kérsz Panka? Vajas kenyeret?

 

Ez szó szerint így hangozott, igaz, az ojoszkilyányt valami sokkal murisabban mondta a lányom. Igazából az érthetetlen beszéd nem akadályozza meg abban, hogy kifejezze magát, addig mondja, míg meg nem érteti magát. Furcsálltam, miért olyan érthetetlen mostanában sok minden, amit mond. Aztán rájöttem. Van egy alap szókincse, amit gyönyörű tisztán, érthetően használ. Viszont olyan ütemben fejlődik a szavainak száma, hogy nem ismeri mindnek a pontos hangzását, csak úgy emlékezetből tüzeli az új szavakat és ezért esik meg olykor, hogy szegény csak mondja, mondja...de nem érthető (hozzátenném, én 95%-ban elsőre megértek mindent, kb 0,1 százaklék annak az arána amit ötszöri elmondásra sem, szóval ez ritka)

Bikucsunájtos kedvencem, amikor verset mond, vagy énekel. a boci bociból végül mikulás, mikulás lesz, a csiga biga bújj ki kezdetű kedvenc pedig legutóbb így hangzott: csiga, bigam, told ki, szarvadat, ha nem tolod összetörlek, házadat is összetöröm, szarvadat is összetöröm:-)összetörlek csiga biga, told ki, told ki.....:-)))

imádom:) Azt mondta, te vagy a barátom anyaci, mire meghatódtam volna kijelentette, hogy csókolózzunk bébi.....

A bejegyzés trackback címe:

https://torokpanka.blog.hu/api/trackback/id/tr502005762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása