júl
12

Bilizés

| Szerző: Pankababa | 5:48 pm

Sokan dilisnek néztek, amikor a tíz hónapos Pankának bilit vettem, de úgy vélem, ennek is köszönhetjük ezt, hogy ilyen hamar szobatiszta lett a Királylány. Persze csak azért kapott olyan hamar bilit, hogy szokja.  Néztünk róla tévét, énekeltünk, meséltünk, de volt, hogy hetekig rá sem néztünk. Másfél éves kora körül komolyabban is megpróbálkoztunk a bilizéssel, de Pankagyerek csöppnyi hajlandóságot sem mutatott arra, hogy kipróbálja. Erőltetni nem akartam, de azért rendszeresen napirendre került a kérdés. A nagy meleg beköszöntével egyre többet volt bent a lakásban pelus nélkül Pankóca, és teljesen magától előszedte a bilit és beletette az odavalót. Azóta minden átmenet nélkül csakis bilizni hajlandó, utálja a pelust, ha sétálni megyünk is dugdossa  a kocsi aljába a bilit, hogy vigyük magunkkal. Már a délutáni alváshoz sem erőltetem rá a pelust, mert bár egy üveg teával alszik el, amint felébred már kotor is ki a bilihez, nagyon ritkák a balesetek. Pár napba telt, míg megszokta, hogy a bugyit és rövidnacit le kell húzni, mielőtt pisilünk, de én nem szeretem sem bent, s főleg nem az udvaron, ha pucér fenékkel rohangál egy gyerek. Szülésznő anyukám tudna mesélni azokról a kislányokról, akiket a nőgyógyászatra visznek be különféle balesetekkel:-(

az éjjeleink viszont katasztrófák, ugyanis akkor is felébred pisilni, s eléggé nehéz utána  a visszaalvás, de majdcsak találunk rendszert ebben is.

Így lett a kis 21 hónaposom félig-meddig szobatiszta, teljesen szabad akaratából, egyik percről  a másikra. Büszkén dobog az anyai szív:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokpanka.blog.hu/api/trackback/id/tr441242077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

masika 2009.07.14. 12:12:24

Nagyon ügyesek vagytok, nálunk kissé döcögősebben megy a dolog!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.07.14. 18:49:07

Húha, ügyesek vagytok Lányok!!!!
Puszi, Piroska

Ingrid 2009.07.26. 22:24:31

Gratulálok!!!! Nagyon ügyesek vagytok!
Heléna is korán kezdte, és úgy vélem, vannak korán- és későn kezdő babák és anyukák. Egyik sem rossz, lényeg, hogy időben váljon szobatisztává a gyerek.

PANKA! Boldog névnapot!

Puszilunk!

csöpp és potty · http://csoppespotty.blog.hu 2009.10.12. 19:23:42

Nagyon ügyes vagy! Illetve ügyesek vagytok!:)) Ma az a divat, hogy hagyjuk rá a gyerekre, majd megy minden magától, a kismamák nem foglalkoznak a kérdéssel, aztán mikor 3 éves lesz a gyerek, akkor kétségbeesve írogatnak fórumokba, hogy mitévők legyenek.
Mi most nézzük ki a megfelelő darabot a bilik széles tárházából!:)))
(egy lassan 10 hónapos kislány anyukája)

Pankababa 2009.10.13. 23:05:03

@csöpp és potty:
Szia!
Köszönjük szépen! Már az éjszakák is teljesen pisimentesek voltak, de amióta elköltöztünk egy kicsit felborult a rend, és napi szinten van bepisilés, majd írok róla posztban bővebben.
Szia, jó biliválasztást:-))
süti beállítások módosítása